ÖZGEÇMİŞİM

Doç.Dr. Kadir DEMİRCİ; İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra Tıp Doktorluğu eğitimimi Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2005 yılında tamamlayarak ‘Tıp Doktoru’ , Psikiyatri Uzmanlık eğitimini aynı üniversitenin Psikiyatri Anabilim Dalı’nda 2005-2010 döneminde tamamlayarak ‘Psikiyatri Uzmanı’ ünvanı almıştır. Uzmanlık Tez çalışması ‘Antipsikotik İlaçlar ve Oksidatif Stres-Antioksidanlar’ konusunda yapılmış olup, bu dönemde Almanya’da Berlin Üniversitesi Charite Hastaneleri Psikiyatri Kliniğinde mesleki deneyim ve eğitimini geliştirmek amacıyla eğitim almıştır. Askerlik görevimi Kütahya Askeri Hastanesi’nde yaptıktan sonra Isparta Devlet Hastanesi ve Tokat Devlet Hastanelerinde Psikiyatri Uzmanı olarak çalışmış, sonrasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev almış, bu dönemde Tıp Fakültesi ve diğer Fakültelerde alanında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermiştir. 2018 yılında ‘Psikiyatri Doçenti’ ünvanı almıştır. 2017-2021 yılları arasında ASV Yaşam Hastanesi ve Antalya Yaşam Hastaneleri Psikiyatri biriminin yürütücülüğünü yapmıştır. Günümüzde kendi kliniğinde hasta ve danışanlarına hizmet vermektedir.

Uluslararası dergilerde yayımlanmış 29, ulusal dergilerde yayımlanmış 16 makalesi, uluslararası kongrelerde sunulmuş 36, ulusal kongrelerde sunulmuş 35 sözel ve poster bildirisi olup, 2 kitap bölümü yazarlığı bulunmaktadır. Ayrıca ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda çeşitli konularda panelist konuşmacı olarak görev almıştır.

Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) Eğitimi, Cinsel Terapi Eğitimi, Duygudurum Bozuklukları, Anksiyete Bozuklukları, Bağımlılık, EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemleme) ve Hipnoz eğitimleri başta olmak üzere birçok eğitim ve kursa katılmıştır.

Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Psikiyatri Derneği üyesidir.

Çalışma ve ilgi alanları: Panik atak – panik bozukluk, özgül fobi, sosyal fobi, sağlık anksiyetesi (hastalıklar konusundaki kaygılar), depersonalizasyon, yaygın anksiyete bozukluğu gibi anksiyete (kaygı) bozuklukları; depresyon, bipolar duygudurum bozukluğu gibi duygudurum bozuklukları; obsesif kompulsif bozukluk (takıntı-zorlantı bozukluğu), şizofreni ve psikotik bozukluklar, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, çift-evlilik-aile sorunları, ergenlik sorunları, sınav kaygısı ve motivasyonu, alkol ve madde kullanım bozuklukları, kişilik sorunları ve bozuklukları (obsesif kişilik, borderline kişilik, narsist kişilik, çekingen kişilik vb), öfke ve dürtü kontrol sorunları, uyku bozuklukları, Alzheimer Hastalığı ve demanslar, teknoloji bağımlılığı, pandemiye bağlı ruhsal sıkıntılar ve başka diğer psikiyatrik durum yada bozukluklardır.

Tüm bu durum ya da bozuklukların detaylı şekilde değerlendirilmesi, tanıya yönelik test, muayene ve değerlendirmenin yapılması ve sonrasında ‘bireye özgü en uygun tedavi yaklaşımının belirlenmesi ile psikoterapi ve gerek duyulan durumlarda ilaçlar ile tedavi temel yaklaşımını oluşturmaktadır.